Euro Insol va fi noul administrator special la Fortus Iaşi

Societatea Euro Insol va fi noul administrator special al companiei Fortus Iaşi, potrivit informaţiilor furnizate de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului /AAAS/.

 Euro Insol îl înlocuieşte ca administrator special pe Gheorghe Chişcă, care rămâne directorul societăţii Fortus Iaşi.

Potrivit AAAS, motivele alegerii Euro Insol ca administrator special la Fortus Iaşi constau în experienţa în restructurarea complexelor industriale, folosirea sinergiilor generate de celelalte firme administrate – Hidroelectrica, UCM Reşiţa, Uztel – şi experienţa în căutarea şi deschiderea de noi pieţe, având cunoştinţe puternice în zona Europei de Est, zona Golfului şi spaţiul ex-sovietic.

Euro Insol a fost administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica în perioada insolvenţei (iunie 2012 – iunie 2013). Fortus Iaşi este ultima fabrică din industria grea aflată încă în proprietatea statului. Fortus Iaşi, fostul Combinat de Utilaj Greu, este producător de maşini şi utilaje de mari dimensiuni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. coco spune

    Nu stiu de ce nu se vad si din aceasta numire afacerile si ilegaliatile puse la cale de catre Borza si Pipera care este avocat in acest dosar de insolventa cu atat mai mult cu cat administratorul special este platit, conform art.18 din Legea 85/2006 de catre asociati/actionari si nu din averea debitoarei, ori actionarul majoritar este statul, cum va plati administratorul special, deci din nou se procedeaza la fel ca in cazul Hidroelectrica, pentru onorariul stabilit pentru cei doi (contrar celor prevazute de lege) deci pentru unii muma si pentru alti ciuma, prin urmare daca cei doi sponsorizeaza articolel trebuie sa le suportam murdariile facute impotriva patriei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.