Fostul premier ceh Petr Necas, implicat într-un scandal de corupţie, denunţă o afacere motivată politic

Fostul premier ceh Petr Necas, care a demisionat în iunie în urma unui scandal de corupţie şi abuz de putere, şi-a susţinut vineri nevinovăţia, denunţând o afacere motivată politic şi orchestrată în totalitate, relatează AFP.

‘Ţin să afirm, fără urmă de ezitare, că nu mă simt deloc vinovat de (fapte de) corupţie’, a declarat el pentru presă, după ce a fost audiat de un responsabil al Parchetului ceh.

Audierea s-a axat pe presupusul rol al lui Petr Necas într-o demisie controversată prezentată în 2012 de trei membri ai partidului său de dreapta ODS care s-au opus măsurilor fiscale ale guvernului, în schimbul unor poziţii profitabile în cadrul administraţiei publice.

‘Doresc să subliniez că nu a fost încheiat niciun acord ce prevedea demisia a trei deputaţi în schimbul obţinerii unor funcţii’, a declarat fostul premier ceh.

Cei trei foşti deputaţi au fost puşi sub acuzare şi închişi la mijlocul lunii iunie, la fel ca şi fosta şefă de cabinet a lui Necas, Jana Nagyova, şi doi ofiţeri ai serviciilor de informaţii militare.

‘Este vorba despre un proces politic. Sunt urmărit pentru activitatea mea politică şi nu pentru vreo faptă penală’, a insistat Petr Necas care a denunţat ‘o afacere orchestrată în totalitate cu grave derapaje politice şi constituţionale’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.