Fostul premier ceh Petr Necas, implicat într-un scandal de corupţie, denunţă o afacere motivată politic

0 9

Fostul premier ceh Petr Necas, care a demisionat în iunie în urma unui scandal de corupţie şi abuz de putere, şi-a susţinut vineri nevinovăţia, denunţând o afacere motivată politic şi orchestrată în totalitate, relatează AFP.

‘Ţin să afirm, fără urmă de ezitare, că nu mă simt deloc vinovat de (fapte de) corupţie’, a declarat el pentru presă, după ce a fost audiat de un responsabil al Parchetului ceh.

Audierea s-a axat pe presupusul rol al lui Petr Necas într-o demisie controversată prezentată în 2012 de trei membri ai partidului său de dreapta ODS care s-au opus măsurilor fiscale ale guvernului, în schimbul unor poziţii profitabile în cadrul administraţiei publice.

‘Doresc să subliniez că nu a fost încheiat niciun acord ce prevedea demisia a trei deputaţi în schimbul obţinerii unor funcţii’, a declarat fostul premier ceh.

Cei trei foşti deputaţi au fost puşi sub acuzare şi închişi la mijlocul lunii iunie, la fel ca şi fosta şefă de cabinet a lui Necas, Jana Nagyova, şi doi ofiţeri ai serviciilor de informaţii militare.

‘Este vorba despre un proces politic. Sunt urmărit pentru activitatea mea politică şi nu pentru vreo faptă penală’, a insistat Petr Necas care a denunţat ‘o afacere orchestrată în totalitate cu grave derapaje politice şi constituţionale’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata