EUR
4,84 RON
(+0.05%)
USD
4,30 RON
(+0.33%)
GBP
5,35 RON
(-0.68%)
CHF
4,54 RON
(+0.05%)
BGN
2,47 RON
(+0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.7%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.13%)
AUD
2,98 RON
(-0.44%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.23%)
INR
0,06 RON
(+0.34%)

UE va propune o lege pentru o mai bună gestionare a riscurilor la cele 8.300 de bănci europene

Comisarul pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, a anunţat vineri, 12 iulie, că va propune în octombrie un proiect de lege pentru o mai bună gestionare a riscurilor la cele 8.300 de bănci europene, transmite Reuters.

 În timpul unei vizite la Londra, oficialul european a explicat că noul proiect va fi în concordanţă cu Raportul publicat recent de grupul condus de Erkki Liikanen, guvernatorul Băncii Centrale a Finlandei, privind măsurile ce pot fi adoptate pentru reducerea riscurilor la marile bănci.

De asemenea, susţine Michel Barnier, noul proiect va ţine cont de măsurile planificate deja de Franţa şi Germania.

Reforma sistemului bancar este promovată de grupul condus de Erkki Liikanen, guvernatorul Băncii Centrale a Finlandei, care a cerut ca instituţiile de creditare din UE să separe activităţile de tranzacţionare de cele de retail şi să respecte reguli suplimentare privind bonusurile.

Bănci ca BNP Paribas şi Deutsche Bank sunt împotriva propunerilor de separare a activităţilor de tranzacţionare de cele de retail, argumentând că modelul de ‘bancă universală’ ajută clienţii şi sprijină creşterea economiei.

‘Nu vreau să penalizăm activitatea băncilor când ele lucrează în beneficiul economiei şi industriei. Cu siguranţă, o parte din activitatea băncilor o reprezintă sprijinirea industriei şi economiei’, a declarat recent Michel Barnier, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii. Acesta a adăugat că oficialii europeni lucrează la un studiu care va evalua precis efectele implementării măsurilor de reformare a sistemului bancar din UE.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata