Un membru al clanului Corduneanu, reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

0

Trei bărbaţi din Iaşi, printre care şi un membru clanului Corduneanu, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, Tiberiu Francisc Cristodorescu şi Gheorghe Clapon, au fost reţinuţi vineri şi vor fi duşi la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

DNA susţine că, în perioada mai – iunie 2013, Tiberiu Francisc Cristodorescu şi Gheorghe Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu, au pretins de la o persoană denunţătoare (inculpată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare cu executare) suma totală de 40.300 euro, din care au primit, în două tranşe egale, suma de 40.000 euro, lăsând-o să creadă că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Gheorghe Rusu face parte din clanul Corduneanu, el fiind trimis în judecată în 2010, alături de alţi 26 de interlopi pentru trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracţiuni bancare, înşelăciuni imobiliare, infracţiuni cu violenţă (şantaj), infracţiuni informatice.

Tiberiu Francisc Cristodorescu este un apropiat al lumii interlope ieşene, el fiind prieten cu Cristian Chilat, cel care l-a ucis pe interlopul Gheorghe Mararu.

La rândul său, Gheorghe Clapon a fost arestat în 2011, fiind acuzat de DNA de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, în legătură cu importul unor utilaje din Ucraina.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.