EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Victor Ponta preia interimatul la Ministerul Transporturilor

0

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri, 12 iulie, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. c), art. 100 alin. (1), art. 106 şi ale art. 107 alin. (4) din Constituţia României, republicată, precum şi ale art. 9 alin. (2) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, având în vederea propunerea primului-ministru, preşedintele României decretează: Articol unic – Se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, ca ministru interimar al Transporturilor”, se arată în decretul semnat de preşedintele Băsescu.

Şeful statului a semnat, anterior, şi decretul pentru revocarea din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ”Transformatorul” la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

După decizia ÎCCJ în cazul lui Fenechiu, premierul Ponta şi-a exprimat regretul faţă de condamnarea acestuia şi a spus că aşteaptă o nouă nominalizare din partea PNL pentru portofoliul Transporturilor.

Întrebat, la o emisiune televizată, dacă îi pare rău că l-a numit ministru pe Relu Fenechiu premierul a negat, spunând că în cele şase luni a fost unul dintre cei mai eficienţi membri ai Guvernului.

”Nu, îmi pare rău de condamnare. Dar în cele şase luni cât a fost ministru a fost – şi am spus-o înainte, o spun şi acum – a fost unul din miniştrii cei mai eficienţi, a avut lucruri importante de rezolvat şi le-a rezolvat, le-a gestionat foarte bine şi îmi pare rău că pierd un ministru, repet, eficient şi foarte bun”, a arătat acesta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.