Washingtonul cere Egiptului să îl elibereze pe Morsi

Statele Unite au cerut vineri armatei egiptene şi liderilor interimari să îl elibereze pe fostul preşedinte Mohamed Morsi, deţinut după ce a fost destituit la 3 iulie, informează AFP.

Washingtonul este de acord cu apelul Germaniei de a-l elibera pe Morsi şi formulează „public” aceeaşi cerere, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki. Dna Psaki a indicat că responsabili americani au fost în contact regulat cu toate sectoarele societăţii egiptene. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane a condamnat în ultimele zile arestările arbitrare, dar a refuzat să spună dacă administraţia americană cere eliberarea lui Morsi.

Germania a cerut vineri Egiptului „să pună capăt tuturor măsurilor limitând libertatea /sa/ de mişcare”.

Joi, Statele Unite au cerut Cairo să oprească arestările arbitrare ale membrilor Frăţiei Musulmane, susţinuţi de Morsi.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Afacerilor Externe, Badr Abdelatty, a declarat că Mohamed Morsi se află „în loc sigur, pentru propria sa siguranţă”, că el este „tratat cu demnitate” şi nu face „pentru moment obiectul niciunei urmăriri” penale.

Justiţia egipteană a ordonat miercuri arestarea Ghidului suprem al Frăţiei Musulmane, după violenţe mortale luni la Cairo.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.