DGPMB: Şase amenzi contravenţionale de peste 23.000 de lei aplicate în urma controalelor efectuate la patru ştranduri

Şase amenzi contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei au fost aplicate de poliţişti în urma unor controale efectuate la patru ştranduri de pe raza municipiului Bucureşti, fiind indisponibilizată marfă de aproximativ 21.000 de lei constând în băuturi alcoolice.

Potrivit DGPMB, cercetările sunt continuate, în acest caz, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Sâmbătă ofiţerii de poliţie din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Fraudelor au acţionat în sistem integrat împreună cu reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, ai Serviciului de Sănătate Publică, precum şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bucureşti, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi a altor fapte de natură penală sau contravenţională.

Controalele efectuate au vizat verificarea societăţilor comerciale, în administrarea cărora se află patru ştranduri de pe raza Capitalei, poliţiştii bucureşteni acţionând pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Totodată, în cadrul acţiunii s-a verificat respectarea normelor legale privind igiena şi sănătatea publică.

Cu ocazia acestor controale, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au constatat mai multe nereguli şi anume neînregistrarea tuturor veniturilor realizate prin activitatea societăţilor, neafişarea certificatului constatator şi a orarului de funcţionare, nemarcarea adâncimii apei în bazinul destinat copiilor, dar şi neinformarea consumatorilor cu privire la gramajele preparatelor culinare.

Totodată, poliţiştii au constatat faptul că unele spaţii frigorifice nu sunt dotate cu termometre şi grafice de temperatură, iar depozitarea produselor alimentare este efectuată necorespunzător (materie primă în acelaşi loc cu produsul finit).

Poliţiştii au efectuat sâmbătă controale la ştranduri şi piscine în zonele Drumul Taberei, Tineretului, Ciurel, Piaţa Reşiţa din Capitală.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.