EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Dragnea: Curentul majoritar în BPN al PSD este ca înfiinţarea regiunilor şi modificarea Constituţiei să fie în acest an

0

Curentul majoritar în Biroul Permanent Naţional al PSD este ca regiunile şi modificarea Constituţiei să fie în acest an, a afirmat luni preşedintele executiv al partidului, vicepremierul Liviu Dragnea.

„Am discutat dimineaţă şi ceea ce am vorbit la BPN-ul trecut a rămas stabilit foarte clar: undeva la sfârşitul lunii august vom avea un BPN, un Comitet Executiv Naţional şi o întâlnire cu grupurile parlamentare. Acolo o să prezint o analiză”, a declarat vicepremierul la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, ceea ce au spus majoritatea colegilor de partid luni s-a referit la faptul ca modificarea Constituţiei şi înfiinţarea regiunilor în acest an sunt foarte importante pentru România.

„Şi că nu e bine să cedăm aşa de uşor. Şi să vedem dacă împreună cu colegii liberali şi împreună cu un pachet de măsuri sau acţiuni care să fie adoptat de guvern am avea posibilitatea să convingem populaţia ca peste 50 la sută plus unu să vină la vot. Din punctul meu de vedere, proiectul de regionalizare va fi gata în septembrie. Dacă Constituţia va fi modificată, îmi duc proiectul la capăt, dacă nu, o să-l amân. Curentul majoritar în BPN este că trebuie să facem o analiză serioasă, şi anume să nu cedăm imediat, pentru că ar fi important ca regiunile să fie înfiinţate în acest an şi Constituţia să fie modificată”, a subliniat preşedintele executiv al PSD.

Potrivit acestuia, ar fi mai multe şanse dacă s-ar adopta desfăşurarea referendumului în mai multe zile, o posibilitate fiind în trei zile.

„Eu vreau să studiem toate posibilităţile legale prin care am putea organiza referendumul în toamnă cu şanse de reuşită”, a afirmat vicepremierul, care a argumentat că reuşita celor două procese ar reprezenta un pas uriaş pentru partenerii externi ai ţării noastre.

Liviu Dragnea nu exclude şi adoptarea unei strategii speciale pentru românii din diaspora, astfel încât aceştia să poată fi prezenţi la vot. Cu toate acestea, el a arătat că nu crede în procedura votului prin corespondenţă, „pentru că este foarte uşor de fraudat”.

„Dar cred că o suplimentare a secţiilor de vot poate este o măsură care trebuie să se întâmple la toate alegerile”, a adăugat liderul social-democrat.

Acesta consideră de asemenea că nici urna mobilă nu este o soluţie. „Cred că ar trebui să vedem serios cât mai multe secţii de vot şi gândite totuşi cu cap, nu cu picioarele, să pui secţii de vot acolo unde sunt comunităţi de români mai mari”, a spus vicepremierul.

Liviu Dragnea a mai menţionat că a avut o discuţie pe tema referendumului cu copreşedintele USL, Crin Antonescu, lider al PNL, chiar în zilele în care a apărut decizia CCR, căruia i-a explicat aceste lucruri. „Şi dumnealui a avut atunci cam aceeaşi părere, în sensul că este bine să analizăm serios, să încercăm orice posibilitate care să ne ajute să facem referendumul în toamnă, probabil, că se întoarce la sfârşitul săptămânii şi vom sta de vorbă (…), urmând să luăm decizia finală la sfârşitul lunii august. (…) Vreau să fiu sigur că am analizat toate posibilităţile”, a spus Dragnea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.