Însuşirile medicale ale polenului crud

0

  • Un întăritor de excepţie pentru copii

Polenul crud este un probiotic vegetal. Cercetările microbiologice de laborator din ultimii ani au dezvăluit un important conţinut în lactobacili şi bifidobacterii a căror prove­nienţă se află în stomacul albinelor. Toate acestea sunt folositoare tubului nostru digestiv, unde polenul crud poate reface flora habituală. Prin conţinutul său de lactobacili natural dezvoltaţi, polenul crud apicol se poate lua la întrecere cu iaurtul.

În plus, polenul crud conţine câteva tipuri de drojdii, care la ni­ve­lul intestinelor ne protejează contra instalării unor micoze. Polenul uscat nu exercită aceste ac­ţiuni. Toate aceste microorganisme sunt distruse atunci când polenul este încălzit peste 40 grade Celsius, pentru uscare.

În polenul poliflor se găsesc mari cantităţi de provitamina A; în unele sortimente (salcâm galben) chiar de 20 de ori mai mult decât în morcovi.Vitamina P (rutin) este trofică a pereţilor tuturor vaselor de sânge, în special a capilarelor,previne hemoragiile, cu deosebire cerebrale şi retiniene; menţine metabolismul oxidativ al ţesutului nervos. Biotina are un rol cheie în metabolismul proteinelor, glucidelor şi lipidelor, precum şi în procesele de eliminare a bioxidului de carbon. În cantităţi importante se găseşte şi vitamina B3 (niacina) şi vitamina B1.

Polenul dizolvat în apă şi suc de lămâie, sau într-un suc fresh, se acoperă cea mai mare parte din necesarul zilnic de vitamina C.

Polenul normalizează flora prin lactobacili şi o hrăneşte prin nutrienţi.Alimentaţia modernă este multiplu sărăcită în vitamine, datorită chimizării exagerate din agricultură, procesărilor multiple din industria alimentară, cât şi aditivării chimice a alimentelor. În plus, consumul exagerat de alcool, tutun, zahăr rafinat, antibiotice accentuează carenţele.

Medicina convenţională încearcă să compenseze cu vitaminele şi polivitaminele de sinteză din farmacii. Un exemplu in extremis asupra eficienţei lor la administrarea de lungă durată îl constituie copiii supraponderali, datorită hipervitaminizării. Cu atât mai util este un polivitaminizant natural, din care corpul îşi extrage armonios ce şi cât are nevoie.

 

  • Polenul crud – polimineralizant

Absorbţia şi funcţionarea corectă a unor minerale este condiţionată de alte minerale ori vitamine.De exemplu: absorbţia calciului este dependentă de magneziu, totodată şi de fosfor, care susţine şi absorbţia fierului; dar şi absorbţia fosforului depinde de calciu.

Componentele aflate în inte-relaţie cu aceste minerale trebuie să fie la niveluri corespunzătoare, spre a reveni la echilibru. Aceste relaţii se pot normaliza printr-un aport complex de elemente nutritive oferite de anumite produse.

Polenul crud este unul dintre cele mai importante. În polenul crud se găsesc practic toate elementele chimice care constituie corpul omenesc.După nuca de Brazilia, polenul este creditat ca a doua sursă naturală de seleniu.

Borul, un element puţin cunoscut, este necesar pentru rezistenţa oaselor, stimu­lează funcţiile cerebrale şi vivacitatea mentală, favorizează somnul, contribuie la reglarea secreţiilor de hormoni sexuali.Se găseşte destul puţin în surse naturale, iar polenul este una dintre ele.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.