Mergând în continuare cu salarii foarte mici nu vom reţine în ţară forţa de muncă calificată, declară ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, consideră că România nu va putea reţine în ţara forţa de muncă calificată dacă va continua o politică de salarii foarte mici.

„Mergând în continuare cu această politică de salarii foarte mici nu vom obţine productivitatea pe care o dorim şi mai ales nu vom mai reţine în ţară forţa de muncă calificată. De acum încolo competiţia este atât de grea încât dacă nu vom avea forţă de muncă calificată nu o să putem să atragem nici investiţii străine”, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, Mariana Câmpeanu.

În ceea ce priveşte reducerea CAS, aceasta a precizat că problema este de a găsi „momentul cel mai potrivit şi mai ales de a găsi procentul cel mai potrivit”.

„Personal, dacă mă întrebaţi, eu nu aş opta pentru această măsură (de reducere a CAS n.r.), mai degrabă eu înclin să acordăm ajutoare angajatorilor pentru a veni pe piaţa muncii şi a crea mai multe locuri de muncă. Cred că ceea ce oferim acum pentru angajarea unui absolvent de studii superioare, 750 lei pe lună timp de un an, eu cred că este mai important decât a scădea cu 5% contribuţia. Dacă e la un salariu minim pe economie, contribuţia de 5% nu este foarte mare”, a spus ministrul Muncii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.