O defecţiune survenită la o piesă a macazului a provocat catastrofa feroviară din Franţa

O piesă defectă de la macaz a provocat catastrofa feroviară produsă vineri în gara Brétigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, şi soldată cu cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi, a anunţat sâmbătă Societatea naţională a căilor ferate din Franţa (SNCF), relatează AFP.

 Accidentul nu a fost cauzat de o eroare umană, a anunţat sâmbătă ministrul francez al transporturilor, Frédéric Cuvillier.

Un minut de reculegere va fi ţinut sâmbătă după-amiază în toate gările şi trenurile din Franţa în semn de omagiu faţă de victimele catastrofei, una dintre cele mai grave din ultimii 25 de ani în Franţa.

Potrivit prefecturii din departamentul Essonne, trenul circula pe ruta Paris-Limoges. Nouă răniţi se află în stare gravă, prognosticul medicilor fiind rezervat pentru doi dintre ei.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a adresat sâmbătă un mesaj de solidaritate şi condoleanţe după accidentul produs în gara Brétigny-sur-Orge. ‘În numele Parlamentului European, adresez condoleanţe sincere familiilor victimelor acestei tragedii şi doresc recuperarea rapidă a răniţilor’, a menţionat el. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, i-a adresat vineri seară un mesaj de solidaritate preşedintelui francez François Hollande.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.