Parada militară de Ziua Naţională a Franţei a fost deschisă de trupe din Mali

Parada militară de Ziua Naţională a Franţei, deschisă în acest an de trupele din Mali, a început duminică dimineaţa pe celebra arteră Champs Elysées, din Paris, sub un cer însorit şi în prezenţa unei mulţimi numeroase, relatează AFP.

Ceremonia, care a început la scurt timp după 08.00 GMT,a fost urmată de un interviu televizat acordat de preşedintele François Hollande, care a încercat să liniştească temerile francezilor pesimişti din cauza problemelor economice. Hollande a respectat tradiţia acordării acestui interviu de la Palatul Elysée, urmând să prezinte starea naţiunii după primele 14 luni de mandat.

La bordul unui vehicul de comandă, preşedintele a trecut în revistă trupele începând de la Arcul de Triumf şi continuând pe bulevardul Champs Elysées. Pe drumul său, au putut fi auzite huiduieli şi fluierături din partea adversarilor căsătoriilor gay.

Cei 60 de soldaţi din Mali prezenţi la paradă au fost urmaţi de un detaşament al Minusma, forţa ONU, cu o componentă africană puternică şi care a preluat mandatul la începutul lunii iulie în Mali.

Acest contingent a fost urmat de un detaşament de soldaţi francezi care au format coloana vertebrală a operaţiunii Serval.

Un detaşament croat – invitat de onoare, la două săptâmâni după aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană – a mărşăluit de asemenea pe celebrele artere pariziene sub privirile preşedintelui Ivo Josipovic, prezent la paradă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.