Rusia suspendă temporar importurile de carne de porc şi de vită din Lituania

Rusia suspendă începând de luni, 15 iulie,  importurile de carne de porc şi de vită refrigerată din Lituania, a anunţat serviciul de presă al Serviciul Federal de control veterinar şi fitosanitar al Rusiei Rosselhoznadzor, citat de agenţia de presă Itar-Tass.

În urma inspecţiilor desfăşurate în luna mai a.c. la trei companii lituaniene, s-a constatat nerespectarea în totalitate a normelor sanitar- veterinare ale Uniunii Vamale şi Rusiei, menţionează Rosselhoznadzor, indicând că în virtutea acestor constatări Moscova instituie începând de luni, 15 iulie, restricţii temporare la importurile de carne de porc şi de vită refrigerată din Lituania până la reglementarea situaţiei.

Îndeosebi, Serviciul Federal de control veterinar şi fitosanitar al Rusiei şi-a exprimat preocuparea în legătură cu detectarea în mod repetat a unor reziduuri de substanţe interzise şi dăunătoare în produsele de origine animală.

Încălcarea cerinţelor sanitar-veterinare şi a normelor Uniunii Vamale /Rusia, Belarus şi Kazahstan/ relevă faptul că Serviciul veterinar al Lituaniei la certificarea produselor de export de origine animală, inclusiv a produselor finite, nu poate garanta siguranţa lor pe tot parcursul lanţului de producţie, conform Rosselhoznadzor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.