Sănătate: 14% dintre belgieni sunt obezi

O proporţie de 14% din populaţia Belgiei se află în situaţie de obezitate, având un Indice al Masei Corporale mai mare 30, relatează luni La Derniere Heure, citând ultimele statistici ale Consiliului superior al sănătăţii. De asemenea, 54% dintre bărbaţi şi 40% dintre femei sunt supraponderali.

O persoană cu un Indice al Masei Corporale (IMC) până la 25 este într-o situaţie normală din punctul de vedere al greutăţii, în timp ce un IMC între 25 şi 30 indică o persoană supraponderală, iar unul de peste 30 – una obeză.

Cele mai bune mijloace de a preveni obezitatea sunt exerciţiile fizice regulate, un program alimentar adaptat recomandat de un dietetician sau recurgerea la chirurgia bariatrică, precum by-pass-ul gastric.

În 2007 în Belgia s-au efectuat 385 de intervenţii chirugicale gastrice, însă în 2012 numărul acestora a crescut până la 8.862.

Aceste tipuri de intervenţii chirurgicale sunt însă reglementate de condiţii stricte, efectuându-se în general atunci când oamenii au un IMC mai mare de 40, sau de 35 atunci când persoana suferă de patalogii asociate precum diabetul, hipertensiunea arterială sau apneea de somn, notează La Derniere Heure.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.