Canada: Remaniere ministerială anunţată pe… Twitter

0

Premierul canadian, Stephen Harper, a procedat luni la o remaniere ministerială majoră, anunţând componenţa noului său consiliu de miniştri pe contul său de Twitter oficial, relatează AFP.

Harper a început să detalieze componenţa noii sale echipe pe contul său pe Twitter cu o oră mai înainte de anunţul oficial, prevăzut pentru ora locală 11,00 /15,00 GMT/. El intenţionează, de asemenea, să-şi relanseze guvernul conservator, aflat la cel mai scăzut nivel în sondaje, după şapte ani de putere.

”Mă bucur să primesc astăzi opt noi figuri în consiliul de miniştri”, a scris el pe contul său de Twitter. ”Sunt mândru să numesc astăzi patru noi miniştri, solizi şi capabili”, a adăugat el într-un alt mesaj.

Harper a confirmat, îndeosebi, menţinerea în postul de ministru de externe a lui John Baird şi a celui de finanţe, Jim Flaherty, care suferă de o boală rară de piele. În schimb, ministrul apărării, Peter MacKay, îşi pierde acest portofoliu în favoarea fostului ministru al justiţiei, Rob Nicholson. MacKay va deţine de acum înainte acest portofoliu. Un alt nume greu al precedentului consiliu de miniştri, titularul de la imigraţie, Jason Kenney, a fost înlocuit în acest post cu Chris Alexander, fost ambasador în Afganistan.

Precedentul consiliu de miniştri număra 37 de titulari, ţinând cont de secretarii de stat. Nu se ştie încă numărul exact de membri ai noului guvern. Remanierea guvernului majoritar al lui Harper, care se află la putere din 2006, intervine cu ceva mai mult de doi ani până la viitoarele alegeri legislative, preconizate pentru octombrie 2015. Ea are loc în timp ce conservatorii au ajuns sub 30 % din intenţiile de vot în sondaje şi au fost depăşiţi de Partidul Liberal şi noul său şef Justin Trudeau, fiul fostului premier Pierre Elliott Trudeau.

Imaginea conservatorilor a avut de suferit în ultimele luni din cauza scandalului notelor de cheltuieli nejustificate în care sunt implicaţi doi senatori şi şeful de cabinet al lui Harper, care a trebuit în cele din urmă să demisioneze în contextul controversei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.