Cea mai recentă aventură a lui Putin: preşedintele rus s-a scufundat cu un submersibil în Marea Baltică

0 5

Preşedintele rus, Vladimir Putin, un obişnuit al experienţelor extreme, a efectuat luni o scufundare în Marea Baltică la bordul unui submersibil pentru a inspecta epava unui vas scufundat eşuat în 1869, potrivit imaginilor televiziunii publice, informează AFP şi AP.

 Postul de televiziune public Pervîi Kanal a arătat imagini cu preşedintele urcând la bordul unui batiscaf pentru a călători către epava fregatei Oleg, o fostă bijuterie a flotei militare ruseşti, care se află la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei.

Epava ‘se află în largul coastei drepte şi este într-o stare excelentă, se poate desluşi bine numele navei’, a comentat Putin, citat de agenţiile ruseşti, după scufundarea care a durat 30 de minute.

Preşedintele rus şi-a cultivat de-a lungul anilor o imagine de om de acţiune. Putin a mers la bordul unui submarin pe fundul Lacului Baikal, a pilotat o maşină de Formula 1, a vânat balene şi a zburat într-un bombardier.

Scufundarea sa foarte mediatizată în Marea Neagră, în timpul căreia ar fi găsit două amfore vechi de 15 secole, a fost luată în derâdere de mai multe media independente, amforele respective nefiind acoperite de alge sau de scoici.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a recunoscut în cele din urmă că obiectele fuseseră puse acolo dinainte, pentru a fi găsite de preşedinte.

În septembrie anul trecut, Putin a zburat cu un deltaplan motorizat pentru a ghida un stol de cocori siberieni către Asia Centrală, în cadrul unui proiect de salvare a acestei specii. Tentativa preşedintelui rus de a ajuta la reintroducerea cocorilor în mediul lor natural a eşuat, păsările nereuşind să migreze, au indicat autorităţile ruse la acel moment.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata