Cea mai recentă aventură a lui Putin: preşedintele rus s-a scufundat cu un submersibil în Marea Baltică

Preşedintele rus, Vladimir Putin, un obişnuit al experienţelor extreme, a efectuat luni o scufundare în Marea Baltică la bordul unui submersibil pentru a inspecta epava unui vas scufundat eşuat în 1869, potrivit imaginilor televiziunii publice, informează AFP şi AP.

 Postul de televiziune public Pervîi Kanal a arătat imagini cu preşedintele urcând la bordul unui batiscaf pentru a călători către epava fregatei Oleg, o fostă bijuterie a flotei militare ruseşti, care se află la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei.

Epava ‘se află în largul coastei drepte şi este într-o stare excelentă, se poate desluşi bine numele navei’, a comentat Putin, citat de agenţiile ruseşti, după scufundarea care a durat 30 de minute.

Preşedintele rus şi-a cultivat de-a lungul anilor o imagine de om de acţiune. Putin a mers la bordul unui submarin pe fundul Lacului Baikal, a pilotat o maşină de Formula 1, a vânat balene şi a zburat într-un bombardier.

Scufundarea sa foarte mediatizată în Marea Neagră, în timpul căreia ar fi găsit două amfore vechi de 15 secole, a fost luată în derâdere de mai multe media independente, amforele respective nefiind acoperite de alge sau de scoici.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a recunoscut în cele din urmă că obiectele fuseseră puse acolo dinainte, pentru a fi găsite de preşedinte.

În septembrie anul trecut, Putin a zburat cu un deltaplan motorizat pentru a ghida un stol de cocori siberieni către Asia Centrală, în cadrul unui proiect de salvare a acestei specii. Tentativa preşedintelui rus de a ajuta la reintroducerea cocorilor în mediul lor natural a eşuat, păsările nereuşind să migreze, au indicat autorităţile ruse la acel moment.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.