Înscrierile pentru „Guvernul Tinerilor”, până pe 30 septembrie

Tinerii care doresc să participe la proiectul „Guvernul Tinerilor” se pot înscrie până pe 30 septembrie, informează Tineretul Social Democrat (TSD) într-un comunicat remis luni.

Potrivit sursei citate, „Guvernul Tinerilor”, lansat oficial la începutul lunii iulie, este un proiect al USL ce îşi propune atragerea tinerilor valoroşi către politică şi administraţie.

„Proiectul oferă tinerilor şansa să îşi prezinte ideile şi să facă parte pentru o zi din echipa de guvernare, reprezentând astfel o ocazie fără precedent la nivelul executivului”, arată TSD.

Înscrierea se face la adresa www.guvernultinerilor.ro până pe 30 septembrie inclusiv, prin parcurgerea a patru paşi. Astfel, participanţii trebuie să trimită trei propuneri, soluţii la situaţii concrete, cu scopul de a fi selectate de ministrul vizat la înscriere. Potrivit TSD, ideile tinerilor vor ajunge pe masa Guvernului, urmând să fie analizate şi dezbătute.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, consideră că tinerii „au capacitatea de a aduce soluţii simple la probleme complicate”. „Este de remarcat curajul lor. Viziunea lor, de multe ori diferită, poate aduce un suflu nou în politica românească„, a spus Victor Ponta, potrivit sursei citate.

La rândul său, preşedintele TSD, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, susţine că proiectul este un real succes.

„Guvernul tinerilor s-a dovedit un real succes, în principal dacă luăm în calcul accesările pe pagina de internet, dar şi pe cea de facebook, fiind un proiect desfăşurat, în perioada de înscriere, exclusiv on-line. Scopul acestui demers este analiza iniţiativelor şi implementarea lor la nivel de executiv sau legislativ”, a precizat Bănicioiu, potrivit comunicatului.

Gabriel Petrea, coordonatorul TSD Bucureşti şi iniţiatorul proiectului, a subliniat că prin acest proiect se doreşte îndrumarea tinerilor către domeniul care le este cel mai confortabil în viitoarea lor implicare politică.

„Sperăm că după ce se va încheia acest proiect, tinerii vor putea să înţeleagă mecanismul de guvernare, să ştie fluxul unui proiect, cine este în măsură să rezolve una sau alta dintre probleme. Înscrierea candidaţilor este în plină desfăşurare şi va ţine până la finele lunii septembrie, perioadă în care îi invităm în continuare pe tinerii care doresc să se alăture iniţiativei noastre pe www.guvernultinerilor.ro”, a spus Petrea.

El a arătat că până în prezent s-au înscris în cadrul acestui proiect 160 de tineri.

„Am ales ca înscrierile să se facă în mediul on-line pentru că este unul foarte familiar tinerilor. Până în acest moment avem 160 de înscrieri pe site, peste 600 de like-uri pe facebook şi peste 200.000 accesări pe pagina de facebook şi pe site. Alegerile tinerilor au variat, toţi miniştrii având cel puţin un candidat”, a completat coordonatorul TSD Bucureşti.

„Guvernul Tinerilor” este o iniţiativă a TSD, cu participarea Tineretului Naţional Liberal şi a Tineretului Conservator şi face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum şi din strategia de recrutare de noi membri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.