Lagarde: Exporturile pe piaţa UE, mai mult decât oportunitate pentru România

România poate beneficia, pentru creşterea standardului de viaţă al populaţiei, de potenţialul uriaş al exporturile pe piaţa Uniunii Europene, a declarat, marţi, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

‘România este casa dumneavoastră. România este o piaţă cu un potenţial uriaş în Uniunea Europeană. 70 la sută din exporturile sale se derulează pe această piaţă, iar aceasta este mai mult decât o oportunitate pentru îmbunătăţirea standardului de viaţă al populaţiei’, a spus Lagarde, în conferinţa „Eastern Europe and Romania: The Road Ahead”, găzduită de Banca Naţională.

‘România poate să meargă de la o ţară puternică, la una şi mai puternică. Domnule guvernator, domnule prim-ministru, FMI poate fi un partener permanent pentru dumneavoastră, dacă o doriţi’, a subliniat Lagarde.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a vorbit marţi despre evoluţiile economice din România şi Estul Europei, într-o conferinţă cu tema „Eastern Europe and Romania: The Road Ahead”, găzduită de Banca Naţională a României

Christine Lagarde, vizitează România în perioada 15-16 iulie, aceasta urmând să fie prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI, în luna iulie 2011.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.