EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

Legislaţia privind ajutoarele de minimis pentru IMM-uri a fost modificată

Legislaţia privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii (HG 274/2013) a fost modificată, în urma discuţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ remis luni.

Principalele modificări vizează extinderea cheltuielilor considerate eligibile prin includerea cheltuielilor legate de realizarea şi achiziţia de construcţii având ca destinaţie prestarea altor servicii, eliminarea obligativităţii demonstrării eficienţei economice a întreprinderii solicitante de ajutor de minimis – în următorii 3 ani de la finalizarea investiţiei – prin încadrarea în indicatorii prevăzuţi în cadrul studiului tehnico-economic, lărgirea sferei de documente care atestă dreptul pe care îl are întreprinderea solicitantă de ajutor de minimis asupra terenului, în cazul realizării de construcţii, şi asupra construcţiilor care reprezintă locaţia realizării investiţiei, în cazul achiziţionării de echipamente.

De asemenea, a fost modificat şi Ghidul solicitantului. Cele mai importante modificări se referă la actualizarea în conformitate cu modificările actului normativ, introducerea procedurii de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanţare, urmând ca ulterior validării înregistrărilor, cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative, să se depună sau să se transmită prin poştă sau alte servicii de curierat la Registratura generală a Ministerului Finanţelor, stabilirea criteriilor de selecţie a cererilor de acord pentru finanţare, în vederea asigurării transparenţei procesului de soluţionare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. VALERIU STANEA spune

    Ma feresc mereu sa generalizez situatiile nefiresti, anormale care ni se intampla. Ma straduiesc sa le explic oamenior ca nu ROMANII sunt cauza relelor, ci doar unii dintre noi.
    Dar viata ma convinge tot mai mult ca nu am dreptate. Avem aici inca un exemplu. Cu surle si trambite s-a anuntat acest program MINIMIS! Mai intai s-a amanat cu o luna si jumatate depunerea cererilor de finantare!!! Acum se vine cu noi modificari ale ghidului solicitantului, cu o luna inainte de depunerea din 16 august 2013!!! De asemenea se anunta acum ca se va face inscrierea on-line!!!Toate acestea nu se puteau gandi inainte de lansare? La fiecare schimb de guvernanti o luam de la inceput? Si o luam totdeauna de la inceput cu incepatori, cu neprofesionisti? Cu privire la eligibilitatea se lasa o ceata densa. De ce nu se specifica ce coduri CAEN sunt eligibile? Si multe altele!!! Oare chiar nu se gandesc cei care hotarasc faptul ca oamenii deja au facut eforturi si au scris cereri de finantare? Multe intrebari si zero raspunsuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata