Măntescu (FMLR): Ceferiştii au cerut să primească 1,4 miliarde de lei la rectificarea bugetară

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România /FMLR/ a solicitat reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ ca, la rectificarea bugetară, CFR Marfă să primească suma de 1,4 miliarde de lei, a declarat luni preşedintele FMLR, Iulian Măntescu.

‘Am solicitat reprezentanţilor Ministerului de Finanţe, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o astăzi (luni – n.r.), ca CFR Marfă să primească suma de 1,4 miliarde de lei la următoarea rectificare bugetară, faţă de numai 937 milioane de lei, cât este bugetul la ora actuală. Noi am cerut, totodată, să se facă investiţii masive în infrastructura feroviară, în contextul unei subfinanţări cronice a sistemului feroviar’, a afirmat Iulian Măntescu.

Acesta a participat, tot luni, şi la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre situaţia salariaţilor companiei CFR Marfă.

‘Din informaţiile primite până în acest moment, am înţeles că se doreşte reducerea săptămânii de lucru de la cinci la patru zile, în paralel cu diminuarea proporţională a salariului. De asemenea, în perioada următoare se intenţionează aplicarea unor disponibilizări în cazul a 2.500 de persoane’, a mai spus Măntescu.

Potrivit unui comunicat remis luni de către MFP, reprezentanţii sindicatelor din sectorul feroviar s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice în vederea identificării soluţiilor pentru rezolvarea problemelor care fac obiectul revendicărilor sindicale.

În cadrul întâlnirii a fost analizat cadrul legislativ actual care vizează acordarea compensaţiilor pentru contractul de activitate, dar şi a facilităţilor acordate diferitelor categorii de beneficiari.

‘Participanţii la întâlnire au identificat atribuţiile MFP cu privire la solicitările sindicatelor din sectorul feroviar şi au convenit continuarea dialogului cu participarea şi a reprezentaţilor Ministerului Transporturilor’, se spune în comunicatul MFP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.