Tableta directorului executiv al Gazprom va costa aproximativ 2,8 milioane de euro

Monopolul rus de gaze Gazprom a lansat luni o licitaţie pentru crearea unei tablete pe baza iOS pentru directorul executiv al companiei, Aleksei Miller, la un preţ maxim de aproape 120 milioane de ruble (echivalentul a circa 2,8 milioane de euro; 1 euro = 42,5 ruble, conform cursului oficial anunţat pentru 17 iulie de Banca Rusiei). Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, care citează surse din cadrul concernului, participarea la licitaţie este deschisă până pe data de 22 iulie.

 Gadgetul urmează să devină „creierul” întregii activităţi de management a companiei iar, după funcţiile sale, va fi asemănător unui calculator obişnuit, scrie în acest sens cotidianul Izvestia.

Printre caracteristicile pretinse se numără şi interacţiunea cu baza de date a Gazprom, lansarea fiecărei noi aplicaţii să nu dureze mai mult de 5 secunde, iar trecerea de pe un ecran pe altul să nu întârzie mai mult de 3 secunde.

Dispozitivul ar trebui să funcţioneze 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, 365 zile pe an. În cazul unei defecţiuni, activitatea acestuia ar trebui să fie restabilită în decurs de patru ore.

Pentru dezvoltarea unei astfel de tablete, contractantului i se alocă un termen de 206 zile, iar rezultatele licitaţiei urmează să fie făcute publice la 31 iulie.

Serghei Kuprianov, purtătorul de cuvânt al directorului Gazprom, a confirmat intenţia companiei de a achiziţiona o astfel de tabletă, dar nu a specificat de unde provine uriaşa sumă pe care concernul rus de gaze este dispus să o achite pentru această achiziţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.