Ungaria este interesată de succesul zonei euro, asigură Viktor Orban

Ungaria are un interes cert în succesul zonei euro, dat fiind că suntem legaţi de acest bloc în multiple moduri, a afirmat marţi premierul Viktor Orban, cu ocazia reuniunii anuale a şefilor misiunilor diplomatice prezente la Budapesta, transmite agenţia MTI.

‘O zonă euro de succes va spori semnificativ şansele unei economii ungare de succes’, a afirmat Orban, adăugând că Uniunea Europeană nu are cum să crească economic fără Europa Centrală. În context, şeful de executiv a apreciat că ţările din această regiune ar fi trebuit să se alăture Uniunii mai devreme.

O integrare instituţională şi ecopolitică mai mare a zonei euro va avea loc în următorii ani, cu paşi mari, a prognozat Viktor Orban.

Într-un interviu difuzat la sfârşitul lunii trecute de postul de televiziune public croat HTV, premierul ungar a estimat că ar fi fost în interesul Uniunii Europene să primească în rândurile sale Ungaria şi Croaţia mai devreme. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, ‘Uniunea Europeană ar fi fost mai puternică, inclusiv din punct de vedere financiar, când a venit criza economică mondială’, a explicat el atunci.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.