Viviane Reding cere guvernelor europene să se alăture cancelarului german în iniţiativa privind protejarea datelor de pe internet

Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding, a cerut luni guvernelor Uniunii Europene să susţină propunerea cancelarului german Angela Merkel de adoptare a unei politici europene comune de protejare a datelor private pe internet, consemnează agenţia EFE.

‘Susţin puternic apelul cancelarului Merkel pentru elaborarea unei normative europene comune şi puternice privind datele personale şi solicit celorlalte guverne să se alăture acestei iniţiative’, a declarat comisarul european, insistând ca astfel de norme trebuie să se aplice şi companiilor din statele din afara UE, dar care operează şi în ţările blocului comunitar.

‘Europa trebuie să fie unită în această chestiune care afectează direct drepturile fundamentale ale europenilor’, a subliniat Viviane Reding.

Iniţiativa cancelarului german survine după ce social-democraţii germani au acuzat-o că guvernul său nu a luat măsuri suficiente pentru a proteja informaţiile private de pe internet ale cetăţenilor germani, acestea fiind accesate de serviciile secrete americane cu ajutorul programului de spionaj electronic dezvăluit de fostul consultant CIA, Edward Snowden.

Angela Merkel s-a referit în mod concret la companii precum Facebook sau Google, precizând că ‘societăţile care operează în Europa trebuie să se supună regulilor stricte aplicabile la nivel european, nu numai celor din ţările de unde provin’.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.