Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

0 6

Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Copenhaga, datorită acestei performanţe România clasându-se pe primul loc între statele europene, informează Ministerul Educaţiei Naţionale marţi, printr-un comunicat de presă.

„Olimpicii români au reuşit un nou rezultat de excepţie în concursurile internaţionale pe discipline – cinci medalii (două medalii de aur şi trei medalii de argint) la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică. Graţie acestei performanţe România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial”, precizează sursa citată.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a olimpiadei desfăşurate în Danemarca au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata