Fotbal: Scandalurile de corupţie din cadrul FIFA, în atenţia Consiliului Europei

O delegaţie a Consiliului Europei, condusă de luxemburgheza Anne Brasseur, a discutat marţi cu preşedintele FIFA, Sepp Blatter, pe tema afacerilor de corupţie care au zguduit recent Federaţia internaţională de fotbal.

Această întâlnire, care a durat aproximativ patru ore, a avut loc la sediul FIFA de la Zurich şi a fost considerată „foarte fructuoasă” de cele două părţi, fiind urmarea unui raport tranşant al instituţiei paneuropene pe tema „bunei guvernări şi a eticii sportului”, publicat anul trecut, care arăta cu degetul în direcţia instanţei conducătoare a fotbalului mondial.

„Am apreciat mult spiritul de dialog care a marcat întâlnirea noastră”, a precizat preşedintele FIFA într-un comunicat.

Cu ocazia acestei reuniuni au avut luate în discuţie, totodată, reformele vizate de forul internaţional pentru a asigura o mai bună guvernare a fotbalului.

„Această întâlnire ne-a permis să răspundem întrebărilor delegaţilor şi să le furnizăm numeroase informaţii referitoare la FIFA şi la principalele sale misiuni, precum şi în legătură cu structurile noastre de guvernare, după aprobarea masivă de către Congres a procesului nostru de reforme, în luna mai. Mă bucur în avans de viitoarea colaborare cu Consiliul Europei”, a adăugat Sepp Blatter.

FIFA şi Consiliul Europei au convenit să se întâlnească în mod regula, în viitor, pentru continuarea dialogului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.