Ieşirea în spaţiu a unui astronaut de pe ISS întreruptă din cauza unei acumulări de apă în casca costumului

NASA a întrerupt de urgenţă marţi o operaţiune în spaţiu deschis efectuată de astronautul italian Luca Parmitano de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din cauza unei acumulări de apă în casca costumului său de cosmonaut, după cum a relatat agenţia rusă de presă Ria Novosti.

‘Un recipient cu apă i s-a scurs în costum, în zona pieptului.Cauzele celor întâmplate încă nu sunt cunoscute. El s-a plâns că este ud pe interior şi a raportat acumulare de apă în interiorul costumului. Experţii au decis să întrerupă atunci operaţiunea din afara Staţiei Spaţiale. Cel mai probabil va exista o a doua ieşire, a cărei dată nu va fi specificată până când nu vor fi stabilite cauzele incidentului’, a declarat agenţiei de presă menţionate un responsabil al Centrului rus pentru Zboruri Spaţiale (ŢUP).

Dacă inginerii NASA vor stabili că problema s-a datorat doar recipientului cu apă, atunci o nouă ieşire în spaţiu deschis ar putea fi programată pentru săptămâna viitoare, dar este încă prea devreme de afirmat ceva în acest sens, a mai declarat interlocutorul Ria Novosti.

Astronautul american Chris Cassidy (NASA) şi astronautul italian Luca Parmitano (Agenţia Spaţială Europeană /ESA/) au ieşit marţi în spaţiu deschis cu câteva minute înainte de ora programată, pentru a instala un cablu destinat implementării reţelei locale Ethernet-tehnologie pentru modul de laborator multifunctional (MLM), a cărui lansare este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.