O nouă boală în rândul copiilor: „Laptele şi fursecurile””

Majoritatea copiilor adoră să bea un pahar mare cu lapte şi să mănânce un desert, fie el o mică prăjiturică, biscuiţi sau fursecuri. Însă, se pare, că acest lucru este mai mult decât un simplu şi inocent obicei, această combinaţie a ajuns să dezvolte apariţia unei stări de boală.

 Este ceea ce Dr. Julie L. Wei numeşte boala „Laptele şi fursecurile”.

 

  •  Ce este boala „Laptele şi fursecurile”?

 Dr. Wei a petrecut mulţi ani în tratarea copiilor care, deşi păreau sănătoşi, aveau nasul înfundat, tuse, dureri în gât, constipaţie şi oboseală. Observând că starea acestor copii nu s-a îmbunătăţit în urma medicamentelor pe care le luaseră pe bază de prescipţie medicală, Dr. Wei, care lucrează la Spitalul de Copii din Orlando, Florida, a început să pună câteva întrebări ca să îşi poată da seama ce se întâmplă în starea de sănătate a copiilor.

Astfel, ea a descoperit că în multe cazuri, pacienţii ei, şi anume copiii, au consumat destul de multe produse lactate şi zahăr pe tot parcursul zilei şi chiar înainte de culcare.

Wei a recomandat pacienţilor săi să elimine din alimentaţie toate produsele lactate şi zahărul înainte de somn, astfel că simptomele copiilor s-au îmbunătăţit semnificativ.

„Acesta este motivul pentru care am numit această boală «Laptele şi fursecurile», deoarece foarte mulţi copii suferă de aceste simptome din acelaşi motiv”, a spus Dr. Wei.

 

  • O problemă în creştere

Dr. Wei estimează că un procent de aproximativ 50-70% dintre copii suferă de boala „Laptele şi fursecurile”, întrucât toţi copii au aceleaşi obiceiuri de consum al acestor produse, mai ales înainte de culcare.

De aceea, Dr. Wei a formulat câteva sfaturi pentru a ajuta mamele să-şi ţină departe copii de această boală:

Dacă simptomele copilului sunt persistente sau nu se îmbunătăţesc cu medicamente, mergeţi la un doctor pediatru sau de ORL, care să poată verifica dacă micuţul are polipi sau amigdalele mărite.

Ţineţi un jurnal alimentar. Astfel, puteţi şti exact ce cantitate de lapte sau zahăr consumă copiii dumneavoastră.

Opriţi obiceiul de a consuma gustări înainte de culcare. Copilul dumneavoastră nu trebuie să mănânce cel puţin cu două ore înainte de culcare. Doar apă poate consuma.

Evitaţi sau micşoraţi cantitatea de lactate şi zahăr. Atunci când copilul doreşte să mănânce o îngheţată, indicat este să o consume după şcoală, şi nu după cină.

În cazul în care copilului i se face foame după cină, oferiţi-i o opţiune sănătoasă, cum ar fi o banană sau un biscuite din cereale, care sunt mai puţin acide.

Traducere: Ecaterina Pop

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.