Ponta, despre reducerea TVA la pâine: Îmi doresc să vedem că această iniţiativă se va dovedi corectă

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat miercuri speranţa că pe data de 30 iulie, la rectificarea bugetară, va putea anunţa reducerea TVA pe tot lanţul productiv pentru pâine.

„Sper că (…) la rectificare, spre bucuria agricultorilor, ne mai ţinem de o promisiune importantă, cea referitoare la TVA pe tot lanţul la pâine. Să sperăm că reuşim pe 30 să dăm vestea bună. Cel mai mult îmi doresc să vedem că această iniţiativă se va dovedi corectă, în sensul în care, de fapt, combatem evaziunea fiscală şi avem încasări mai bune la buget. Dacă avem pâine, cu circul stăm bine…e deja un pas înainte în dezvoltarea noastră”, a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

El a mai precizat că pe data de 30 iulie va avea loc rectificarea bugetară.

Pe data de 16 iulie, Victor Ponta a declarat că scăderea TVA pe tot lanţul productiv pentru pâine ar putea fi introdusă de la 1 septembrie, după ce pe 30 iulie va avea loc o rectificare bugetară.

„Sunt optimist că una dintre promisiunile importante ale USL-ului (…), cea referitoare la scăderea TVA-ului pe tot lanţul la pâine, sunt optimist – vedeţi cum spun, ca să nu se supere ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului – sunt optimist că la rectificarea care va avea loc în această lună, vom putea să ne ţinem de cuvânt. (…) Nu pe 1 august, pentru că rectificarea o avem pe 30 iulie şi, probabil, 1 septembrie”, a declarat primul-ministru, la Antena 3.

El a subliniat că trebuie să existe o opinie favorabilă din partea FMI, fiind important ca sistemul să fie unul sustenabil în anii care vin, iar dacă este de succes în cazul pâinii să fie extins şi la alte categorii alimentare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.