România, locul II în UE la creşterea lucrărilor de construcţii, în mai

România se situează pe locul doi în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în mai 2013 comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un declin de 0,2% în Uniunea Europeană şi de 0,3% în zona euro, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Potrivit datelor disponibile, în mai volumul lucrărilor de construcţii a crescut în patru state membre, a scăzut în nouă ţări membre şi a rămas stabil în Marea Britanie. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Bulgaria (minus 4,2%), Polonia şi Slovenia (ambele cu minus 2,8%) şi Germania (minus 2,6%) iar creşteri s-au înregistrat în Spania (4,4%), România (3,1%), Suedia (1,7%) şi Olanda (1,1%).

În ritm anual, în mai 2013 comparativ cu mai 2012, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 5,1% în zona euro şi în Uniunea Europeană.

Astfel, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în 11 state membre şi a crescut doar în trei ţări membre: Ungaria (11,1%), Spania (8,2%) şi Suedia (7,9%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Polonia (minus 28,6%), Cehia (minus 15,5%), Portugalia (minus 12,9%) şi Slovacia (minus 12,1%). România a înregistrat un declin de 8,9% al lucrărilor de construcţii în mai 2013, după o scădere de 11,9% în aprilie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.