Silaghi: Nu cred ca preşedintele să fie împotriva numirii mele la Transporturi; este foarte bine că se gândeşte

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi a declarat marţi că nu crede că şeful statului va refuza numirea sa la şefia Ministerului Transporturilor şi că este „absolut normal” ca preşedintele să se gândească bine la această desemnare în funcţie, având în vedere că portofoliul MT este unul dintre cele mai importante din Guvern.

„Nu cred să aibă nimic împotrivă (şeful statului – n.r.) şi este foarte bine că se gândeşte, pentru că este un minister-pilot în Guvernul României şi cea mai mare parte a fondurilor structurale europene sunt gestionate prin acest minister. Mi se pare absolut normal ca preşedintele României să se gândească bine”, a afirmat Silaghi într-o conferinţă de presă la finalul BPN al PNL.

Despre discuţia pe care a avut-o luni cu premierul Ponta la Palatul Victoria şi eventuala sa intenţie de a candida anul viitor pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare, Silaghi a spus: „Nu pornim cu ideea că avem mandate scurte sau mandate lungi. Pornim cu ideea că avem mandate în care să facem treabă şi, până una-alta, alegerile europarlamentare sunt pe 25 mai, cel mai probabil, anul viitor. Este timp suficient să mă gândesc şi eu, după cum o face şi preşedintele Băsescu”.

Ovidiu Silaghi a precizat că deocamdată nu a primit o invitaţie la o discuţie cu şeful statului.

Întrebat cum ar descrie colaborarea cu preşedintele Traian Băsescu în perioada primului său mandat la Ministerul Transporturilor, deputatul PNL a spus că nu a avut nicio divergenţă cu şeful statului.

„S-a întâmplat o singură dată ca CSAT să nu aprobe în plen privatizarea CFR Marfă, dar subiectul a fost reluat imediat la următoarea vizită a FMI din ianuarie şi repus pe tapet”, a amintit Silaghi.

Despre variante de rezervă ale PNL în cazul în care va fi respins ca propunere de şeful statului, liberalul a spus că acestea „vor fi discutate după refuzul ipotetic”.

În legătură cu momentul în care şi-a propus să preia conducerea MT dacă va fi numit în funcţie şi în condiţiile în care ministrul interimar al Transporturilor, premierul Victor Ponta, poate rămâne 45 de zile în această funcţie, Ovidiu Silaghi a afirmat: „Dânsul poate să rămână acolo maximum 45 de zile, prin urmare, după ce voi depune jurământul, voi prelua conducerea ministerului”.

Cu privire la primele măsuri pe care ar urma să le ia la minister, având în vedere situaţia de la TAROM şi vehiculatele disponibilizări de la CFR, Silaghi a declarat: „Problema de la TAROM, da, există, dar nu uitaţi că noi la TAROM am avut o procedură de a avea management privat. Există un Consiliu de Administraţie extrem de competent. În măsura în care managerul selectat de către Consiliul de Administraţie nu-şi face treaba, este de competenţa Consiliului de Administraţie să-l demită. Deci, strategia de dezvoltare a TAROM-ului este în totalitate în mâna Consiliului de Administraţie”.

Deputatul PNL a întrebat apoi la care CFR s-a făcut referire.

„La care din CFR? Sunt trei CFR-uri. La CFR Marfă ştiţi că este în curs de a se încheia procesul de privatizare, prin urmare, nu mai este de competenţa ministerului să mai concedieze sau să angajeze. Şi nici nu se poate face în această perioadă, până se semnează contractul de privatizare. La CFR Infrastructură, din câte am discutat cu domnul Fenechiu, nu s-a pus această problemă. Există doar problema achitării plăţilor la energia electrică, dar care nu pot fi achitate datorită faptului că nu primesc banii de la CFR Călători. Deci, nu ştiu la care CFR vă referiţi. La CFR Călători lăsaţi-mă să analizez. Eu vă spun discuţia pe care am avut-o cu domnul ministru Fenechiu şi dânsul zicea că nu se pune această problemă”, a susţinut Silaghi.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis marţi să-l propună pe deputatul liberal Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că a avut marţi o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea numirii liberalului Ovidiu Silaghi în postul de ministru al Transporturilor, rămas vacant săptămâna trecută, după revocarea lui Relu Fenechiu.

„Am avut o discuţie informală cu preşedintele. Ştiam de la colegii liberali că propunerea lor va fi probabil Ovidiu Silaghi. Domnul preşedinte a spus că se gândeşte şi că, probabil la sfârşitul săptămânii, îşi va face cunoscut punctul de vedere”, a afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretele de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu şi desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.