Thailanda: Cel puţin 30 de pasageri, majoritatea turişti străini, răniţi în urma deraierii unui tren

Între 23 şi 30 de persoane, în majoritate turişti străini, printre care cinci francezi, au fost rănite în urma deraierii unui tren în noaptea de marţi spre miercuri în nordul Thailandei, relatează AFP şi AP, citând surse ale Companiei naţionale a căilor ferate thailandeze (SRT).

 Trenul, care făcea legătura între oraşele Bangkok şi Chiang Mai, transporta aproximativ 300 de pasageri când şapte din cele zece vagoane ale sale au deraiat dimineaţa devreme în provincia Phrae, din nordul ţării.

Optsprezece turişti, inclusiv din Franţa, Australia, Spania, China, Japonia şi SUA, s-au ales cu răni uşoare după ce vagoanele în care se aflau au căzut pe o parte. Doar o persoană se află în stare gravă, după cum a relatat AP, fără a preciza naţionalitatea acesteia.

‘Deraieri se întâmplă, din păcate, destul de des’, a recunoscut guvernatorul SRT, Prapat Chongsanguan, precizând că şinele de cale ferată sunt în curs de renovare.

Potrivit informaţiilor preliminare, numărul pasagerilor îmbarcaţi în vagoane corespundea normelor, însă calea ferată pe care circula trenul era uzată.

Guvernul thailandez a lansat în luna martie un plan de dezvoltare a infrastructurii de transporturi în valoare de 52 de miliarde de euro, care prevede în special construcţia de linii ferate pentru trenurile de mare viteză. Conform acestui program pe şapte ani, care încă nu a fost aprobat de parlament, 200 de trenuri de mare viteză urmează să circule pe patru linii de cale ferată ce vor lega capitala ţării de regiunile din nordul, nord-estul şi sudul ţării.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.