Un neonazist norvegian având legături cu Anders Breivik a fost arestat în Franţa

Un neonazist norvegian având legături cu extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, aflat în închisoare pentru uciderea a 77 de persoane la 22 iulie 2011 în Norvegia, a fost arestat marţi la Correze (centrul Franţei), după ce soţia sa a cumpărat patru arme de foc, stârnind suspiciuni că bărbatul ar putea să comită acte de violenţă, a informat biroul procurorului din Paris, relatează Reuters şi AFP.

Kristian Vikernes, în vârstă de 40 de ani, şi soţia sa, Marie Cachet, 25 de ani, au fost reţinuţi la domiciliul lor din Salon-La-Tour, unde locuiau împreună cu cei trei copii ai lor.

Kristian Vikernes, care a fost condamnat în 1994 pentru crimă în Norvegia, a primit în trecut o copie a unui manifest de la Breivik în care acesta îşi expunea ideologia. Manifestul lui Breivik de 1.500 de pagini vorbea despre cruciada sa planificată împotriva musulmanilor, care, susţinea el, invadează Europa şi ar putea fi învinşi numai printr-un război civil violent.

Ofiţerii francezi au percheziţionat casa lui Kristian Vikernes în căutarea de arme şi explozivi, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei. Soţia lui Vikernes avea asupra sa un permis de armă în momentul în care a cumpărat cele patru arme de foc.

Pe site-ul său, Vikernes a discutat despre manifestul pe care l-a primit de la Breivik, însă a criticat uciderea norvegienilor nevinovaţi.

Vikernes, un compozitor de muzică heavy metal şi scriitor cunoscut sub numele de Varg, a fost condamnat în 1994 la 21 de ani închisoare pentru că a înjunghiat mortal un bărbat la Oslo şi a incendiat mai multe biserici. El a fost eliberat în 2009 după 16 ani de detenţie şi s-a mutat în Franţa un an mai târziu împreună cu soţia şi cei trei copii ai săi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.