Aproape 8.000 de candidaţi vor susţine proba scrisă a examenului de definitivat în învăţământ

Aproape 8.000 de candidaţi vor susţine joi, în 42 de centre, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, 7.888 de candidaţi sunt aşteptaţi joi la proba scrisă a definitivatului, sesiunea 2013, care se va desfăşura începând cu ora 10,00.

Au fost admişi să participe cei 7.888 de candidaţi care au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie – 20 iunie, care a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă.

Participanţii au de ales din 126 de discipline de examen. Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore.

Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Noutăţile sesiunii de anul acesta sunt acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate pentru fiecare disciplină de examen de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate după susţinerea probei, la ora 15,00, pe site-ulwww.subiecte2013.edu.ro.

Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât şi modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele de examen pentru care au optat candidaţii au fost postate pe pagina http://definitivat.edu.ro şi au fost utilizate în activităţile de pregătire a debutanţilor desfăşurate de casele corpului didactic.

Coordonarea metodologică a examenului naţional de definitivare în învăţământ este asigurată de MEN, iar organizarea şi desfăşurarea probei scrise de inspectoratele şcolare judeţene/a municipiului Bucureşti.

Afişarea rezultatelor se va face pe 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza pe 25 – 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.