Columbia a creat o comisie pentru a cerceta amplitudinea spionajului SUA

Guvernul Columbiei a creat o comisie de experţi care se va deplasa în Statele Unite ale Americii pentru a primi informaţii în legătură cu amplitudinea datelor culese prin activităţi de spionaj de către Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA, a anunţat miercuri ministrul columbian de externe Maria Angela Holguin, potrivit EFE.

Într-o declaraţie acordată presei, Holguin a precizat că s-a întâlnit luni la Bogota cu ambasadorul SUA în Columbia, Michael McKinley, căruia i-a cerut ‘o explicaţie’ privind cele întâmplate. Holguin i-a exprimat ambasadorului american necesitatea respectării ‘suveranităţii’ şi a ‘intimităţii persoanelor’.

Ministrul columbian a amintit că la 10 iulie le-a cerut Statelor Unite ‘explicaţii’ privind presupusele cazuri de spionare a unor ţări din regiune şi, în special, a Columbiei, a Mexicului şi a Braziliei.

Presa braziliană a semnalat că reţeaua de spionaj a SUA ale cărei activităţi au fost dezvăluite de fostul consultant al NSA Edward Snowden s-a extins în toată America Latină.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.