Cum se tratează în mod natural infecţiile tractului urinar

Conform Centrului Naţional (american) de Informare despre Afecţiunile Urologice şi ale Rinichilor, în S.U.A.,  bolile tractului urinar sunt pe locul 2, fiind printre cele mai frecvente infecţii din organism. S-a estimat că există, anual, aproximativ 8,3 milioane de vizite la medic, datorită afecţiunilor tractului urinar.

Sistemul urinar este format din rinichi, ureteră, vezică urinară şi uretră. Dar trebuie ştiut că  elementele-cheie în acest sistem sunt rinichii, această pereche de organe de filtrare, purpurii-maronii, sub forma unor boabe de fasole, situate sub coaste, spre mijlocul spatelui.

Scopul rinichilor este de a îndepărta excesul de lichid şi deşeurile din sânge, fiind eliminate prin urină. Acest lucru ajută la menţinerea unui echilibru stabil al sărurilor şi al altor substanţe din sânge, rinichii producând, totodată, un hormon care ajută la formarea celulelor roşii din sânge.

Citeste si:  Descoperire ştiinţifică majoră: bacteria care ''mănâncă'' plasticul

Tuburile înguste numite uretere, transportă urina de la rinichi la vezica urinară, aceasta fiind localizată în partea inferioară a abdomenului. Urina este stocată în vezică şi golită prin uretră.

 

  • Cauzele şi factorii de risc ale infecţiilor tractului urinar

Infecţiile tractului urinar pot duce la o serie de afecţiuni, inclusiv boli cu transmitere sexuală. Microorganismele pot cauza infecţii atât la bărbaţi cât şi la femei.

În mod normal, urina este sterilă, fără bacterii, virusuri sau ciuperci, dar conţine fluide, săruri şi produse reziduale. O infecţie se produce în sistemul urinar atunci când organismele mici, de obicei, bacteriile din tractul digestiv, se agaţă de deschiderea ureterei (tubul care transportă urina din vezică, în exteriorul corpului) şi încep să se înmulţească.

Citeste si:  Un diamant galben, rar întâlnit, a fost vândut pentru 6,6 milioane de dolari

Medicii susţin că infecţii ale tractului urinar mai apar şi de la un tip de bacterie, Esherichia coli (E.coli), care trăieşte, în mod normal, în colon.

În multe cazuri, într-o primă fază, bacteriile se deplasează spre uretră şi atunci când bacteriile se multiplică, apare o infecţie, cum ar fi uretrita, o infecţie limitată la uretră. Dacă bacteriile se mută în vezica urinară şi se multiplică, apare cistita (o infecţie a vezicii urinare). În cazul în care infecţia nu este tratată prompt, bacteriile se pot deplasa în continuare la ureteră, se înmulţesc şi pot infecta rinichii, rezultând pielonefrita, cunoscută ca fiind o infecţie la rinichi.

Citeste si:  ANSVSA: Procentul probelor care au identificat bacteria Campylobacter în carnea de pasăre a scăzut la 23% în 2011

 

  • Simptomele infecţiilor tractului urinar

Simptomele comune ale infecţiilor tractului urinar, sunt:

–         Creşterea frecvenţei urinării

–         Durere sau disconfort în timpul urinării

–         Sânge în urină

–         Febră

–         Durere sau disconfort în partea de jos a spatelui (unde se află rinichii)

–         Urină închisă la culoare sau tulbure

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Octavian Goga spune

    „Felicitari” pentru articol. „Eliminati alimentele ce produc acid” si apoi traducatoarea recomanda afinele (contin) acid citric. „Beti apa distilata” – serios? Ati incercat?
    Jenant.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata