Deputatul PSD Toader Dima, declarat incompatibil de ANI

Deputatul PSD Toader Dima a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce acesta ocupat, în perioada 20 decembrie 2012 – 14 martie 2013, şi funcţia de administrator al SC „Ecoplant” SRL.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri , Toader Dima a încălcat atât dispoziţiile art. 82), alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 şi art. 15, alin. (1), lit. a) din Legea Nr. 96/2006, republicată, potrivit cărora „Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale”.

De asemenea, el a încălcat şi dispoziţiile art. 198, alin. (1) şi art. 202, alin. (1) din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, republicată, potrivit cărora „Calitatea de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului, precum şi cu alte funcţii stabilite prin lege. Deputatul care se află în una dintre incompatibilităţile prevăzute la art. 198 – 200 va demisiona din funcţiile care sunt incompatibile cu mandatul de deputat în termen de 30 de zile de la data apariţiei cazului de incompatibilitate”.

Conform prevederilor legale, „Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.