Elevii care au luat nota zece la bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei

Fiecare elev care a luat nota zece la bacalaureat va fi premiat cu 3.000 de lei, conform unei ordonanţe adoptate miercuri în şedinţa de guvern, a precizat  ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

Conform ordonanţei adoptate, premiile se acordă de Ministerul Educaţiei Naţionale din bugetul propriu pe anul 2013.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că un act normativ în baza căruia vor fi premiaţi cei peste 120 de elevi care au luat nota zece la bacalaureat urmează să fie adoptat.

„Înţeleg, astăzi, domnule ministru al Educaţiei, că o să adoptăm un act prin care puteţi să îi premiaţi pe cei 124 de elevi care au luat zece la Bac. (…) Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că îi sancţionăm şi îi pedepsim. Cred că sunt mai puţini decât în anii trecuţi, dar oricum, e şi asta o ştire. Dar, pe cât posibil, să vorbim şi de cei care au luat nota zece, că vorbim numai de partea rea, în loc să vorbim de partea bună, şi e păcat, se creează impresia că nu avem copii buni, lucru care nu e adevărat”, a afirmat primul-ministru, la începutul şedinţei Executivului.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a menţionat că mai sunt elevi care au depus contestaţii, iar numărul celor care au nota zece la bacalaureat ar putea să crească până la aproximativ 130.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. t spune

    Rusine! Nu trebe premiati elevii pentru faptul ca au luat note pe care trebuiau sa le ia, in urma obtinerii de cultura generala! Incurajati un fenomen ce ar trebui sa fie normal! Este un examen ce ar trebui sa-l ia toata lumea, ca de-aia se merge la scoala! Rusinos ca am ajuns sa premiem elevii in acest context. Pana nu v-ati prins ca generatiile sunt din ce in ce mai jalnice si ati lasat sa se copieze in masa, ce s-a intamplat cu generatiile trecute? Ei trebuiau sa primeasca bani toti pentru ca se lua bacul? Groaznici sunteti, penibili.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.