EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Fitch a retrogradat ratingurile principalelor bănci franceze

Fitch Ratings a retrogradat, de la ‘A plus’ la ‘A’, ratingurile pe termen lung atribuite băncilor franceze Societe Generale, BNP Paribas, Credit Agricole, Groupe BPCE, Dexia şi Dexia Credit Local, iar calificativul pe termen scurt a fost revizuit în scădere, de la ‘F1 plus’ la ‘F1’, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

În cazul băncii Societe Generale (prezentă şi în România), ratingul pe termen lung a fost revizuit în scădere, de la ‘A plus’ la ‘A’, cu perspectivă stabilă, calificativul pe termen scurt a fost retrogradat de la ‘F1 plus’ la ‘F1’, ratingul de viabilitate ‘a minus’ nu a fost afectat, ratingul de suport a fost confirmat la ‘1’, pragul pentru ratingul de suport a fost revizuit în scădere, de la ‘A plus’ la ‘A’.

De asemenea, Fitch a retrogradat şi calificativul pe termen scurt al BNP Paribas, de la ‘F1 plus’ la ‘F1’ şi a menţinut ratingul pe termen lung la ‘A plus’, cu perspectivă stabilă.

Ratingurile de viabilitate ale tuturor băncilor franceze nu sunt afectate de aceste decizii.

Decizia Fitch vine după ce vineri a revizuit în scădere calificativul atribuit Franţei, a doua economie a zonei euro, de la ‘AAA’ la ‘AA plus’, cu perspectivă stabilă. Agenţia apreciază că în urma retrogradării ratingului suveran al Franţei capacitatea statului de a sprijini băncile franceze a scăzut uşor.

Totodată, Fitch a retrogradat şi ratingurile unor regiuni din Franţa şi a Poştei franceze.

Şi agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a revizuit în scădere ratingul pentru depozite pe termen lung şi scurt atribuit BRD – Groupe Société Générale (subsidiara din România a băncii franceze Société Générale). Perspectiva ratingului BRD este negativă şi reflectă posibilitatea retrogradării dacă presiunile asupra calităţii activelor, profitabilităţii şi capitalului vor fi sustenabile.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata