Grecia: Parlamentul aprobă planul de reformă a funcţiei publice şi fiscalităţii

Parlamentul grec a votat joi dimineaţă un plan de restructurare a funcţiei publice şi fiscalităţii, cerut de creditorii internaţionali ai Atenei pentru a debloca o nouă tranşă din împrumut, scrie AFP.

La finalul unei săptămâni de manifestaţii, legea a fost adoptată cu o majoritate strânsă de 153 de voturi pentru din totalul de 300, a făcut preşedintele de şedinţă al legislativului.

Reformele votate prevăd că mii de funcţionari, printre care cadre didactice şi poliţişti municipali, acceptă să fie mutaţi în alte posturi în această vară sau îşi pierd serviciul.

Citeste si:  Producţia mondială de diamante brute va atinge vârful în 2019

Guvernul de coaliţie socialist-conservator dispune de o majoritate de cinci voturi în parlament după criza politică din luna iunie şi retragerea de la putere a partidului stângii moderate, DIMAR.

Miercuri seară, piaţa Syntagma din faţa clădirii parlamentului era în continuare ocupată de mii de profesori, paznici de şcoală, poliţişti municipali care se opun reformei.

Manifestaţia, începută marţi seară, s-a prelungit până la finalul votului cu cântece din perioada rezistenţei întrerupte de discursuri ce îndemnau la menţinerea presiunii asupra proiectelor legislative.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close