Isărescu: Stabilitatea financiară este o pre-condiţie a oricărei creşteri economice

2

Stabilitatea financiară este o pre-condiţie a oricărei creşteri economice, iar recesiunea în România ar fi fost mult mai severă dacă nu era evitată criza financiar-bancară, a declarat joi, la un colocviu la Banca Naţională a României /BNR/, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

‘N-are rost să vorbim de creştere economică dacă nu asiguri stabilitate financiară. Hai să nu ne mai jucăm cu problema stabilităţii financiare, să aşteptăm să vină doamna Lagarde (n.r Christine Lagarde, directorul general al FMI, n.r) în România să facă un miracol. Dacă este nevoie de miracole, invit media să meargă la Maglavit să îl caute pe Petrache Lupu. Trebuie să stimulăm munca, inovaţia, capitalul, nu credite date aiurea, nu relaxări de condiţii prudenţiale’, a spus Isărescu.

Oficialul BNR a subliniat că România a evitat o criză financiar-bancară în această perioadă, într-adevăr cu asistenţa financiară, şi nu numai financiară, internaţională.

‘Din punctul meu de vedere, economic nu poate fi ceva mai rău decât o criză financiară şi bancară. Este devastatoare şi are efecte pe mai multe generaţii(…) Vedeţi câţi bani s-au introdus în ţările dezvoltate pentru salvarea băncilor mari. Am avut recesiune în România, recesiunea ar fi fost mai puternică dacă aveam şi criză financiară şi bancară’, a mai spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai afirmat că a supraevaluat masiv şi dureros capacitatea administrativă a României de a absorbi banii gratis din fondurile europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. costel spune

    In completare as spune si stabilitatea politica este un factor hotarator in cresterea economica a unei tari

  2. ion spune

    ATI FACUT STABLITATE BANCILOR SI ATI DAT OAMENI DIN CASE AFARA ATI FURAT CU ACORDUL TAU DOMNULE ISARESCU BANI DIN BUZUNARIUL POPORULUI A DOUA DOBINDA (COMISIOANE ABUZIVE )SA FA PREGATITI DOMNILOR GUVERNATI DE CEI MAI RAU ,ATI PUS PE RECUPERATORI SA NE EA ALTI BANI DUPA CE VOI NEATI FURAT O DATA ,NEATI TAEAT SALARILE, NEATI PUS INPOZITE SALARILE MICI PE CINE MAI CONDUCETI DACA TOTI VA PLECA DIN TARA CA DACA SE INTOARCE ROATA IL URMATI PE CEAUSESCU CA SI VOI LATI OMORIT. SI ATI DISTRUS ECONOMIEA SI ATI BAGAT BANI IN BUZUNARILE VOASTRE, VA VENI SI TINPUL ACESTA SI ATUNCI SA VEDEM CO SA SPUNETI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.