National Bank of Greece vinde o participaţie minoritară la subsidiara sa din Turcia, Finansbank

National Bank of Greece (NBG) adoptă o nouă strategia pe piaţa din Grecia şi în străinătate, inclusiv vânzarea graduală a unei participaţii minoritare la subsidiara sa din Turcia, Finansbank, pentru a majora capitalul NBG, transmite site-ul ekathimerini.com.

Conducerea celei mai mari bănci din Grecia intenţionează să vândă o participaţie de sub 40% în Finansbank. Această decizie va permite National Bank of Greece să-şi majoreze capitalul şi să-şi menţină prezenţa pe piaţa dinamică din Turcia. NBG nu intenţionează să renunţe la toate acţiunile deţinute la Finansbank, ţinând cont că această subsidiară este cea mai profitabilă.

În cazul strategiei în Europa de Sud-Est, unde NBG are, de asemenea, o prezenţă semnificativă, grupul va încerca să-şi întărească şi mai mult poziţia, în contextul restructurării generale a subsidiarelor băncilor elene în regiune.

Pe piaţa elenă, NBG va continua utilizarea activă a activelor sale şi îşi va majora capitalul, pentru a ajunge la un indice de 10%, de la 9,6% în prezent. Această majorare va fi realizată prin vânzarea activelor non-bancare, cum ar fi hotelul Astir Palace din Attica, şi utilizarea portofoliului imobiliar al grupului.

Conducerea National Bank of Greece şi-a exprimat satisfacţia faţă de recapitalizarea ‘istorică’ a băncii, apreciind că prin menţinerea independenţei şi a caracterului privat vor fi multiple consecinţe nu numai pentru sistemul bancar şi pentru întreprinderi, ci şi pentru economia Greciei.

Stabilizarea economiei elene şi reluarea graduală a activităţii, combinată cu iniţiativele de management pentru restructurarea grupului va duce la majorarea câştigurilor pentru acţionarii care au luat parte la recapitalizarea NBG.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.