Nicolescu (CNIPMMR): Aproximativ 50% dintre firmele româneşti doresc să se dezvolte în perioada următoare

Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a declarat, joi, că aproximativ 50% dintre firmele româneşti doresc să se dezvolte în perioada următoare, precizând însă că societăţile comerciale se confruntă cu o serie de dificultăţi economice, legate de scăderea cererii interne, fiscalitate excesivă şi inflaţie.

‘Potrivit unui studiu realizat în ultima perioadă, aproximativ 50% dintre firmele româneşti doresc să crească în perioada următoare, restul de aproximativ 50% din firme dorind să rămână la acelaşi nivel. Din păcate, există o serie de dificultăţi cu care se confruntă societăţile comerciale, legate atât de partea economică (căderea cererii interne, fiscalitate excesivă şi inflaţie), cât şi de cea administrativă (controale excesive, concurenţă neloială, birocraţie şi corupţie)’, a spus Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR, cu ocazia lansării versiunii în limba română a ‘Cartei Albe a IMM-urilor din România 2013’.

Acesta a precizat, totodată, că numai 6% dintre firme au creat strategii de dezvoltare anuale, un procent covârşitor, de 55%, neavând nici măcar planuri de dezvoltare anuale.

‘Pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor, am conceput un set de recomandări, structurate pe şase domenii: finanţare, pregătire antreprenorială, stimularea competitivităţii, creşterea numărului de start-up-uri, dezvoltarea regională, precum şi creşterea calităţii guvernării şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene’, a mai spus preşedintele CNIPMMR.

Potrivit acestuia, trebuie să se pună un accent sporit pe dezvoltarea noilor forme de organizare a afacerilor, respectiv pe crearea de incubatoare de afaceri.

‘Carta Albă a IMM-urilor din România 2013’ cuprinde trei părţi principale şi 11 capitole. Versiunile sale în limbile engleză, italiană şi franceză vor fi lansate de CNIPMMR în această toamnă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.