Ponta: Înregistrarea cartelelor preplătite, decisă de CSAT în august 2012, după atentatul din Bulgaria

Premierul Victor Ponta a declarat joi că înregistrarea convorbirilor telefonice în cazul cartelelor preplătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în august 2012, în perioada în care liberalul Crin Antonescu era preşedinte interimar, după atentatul terorist din Bulgaria.

„Este o decizie adoptată în luna august anul trecut de către CSAT şi de atunci am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste zece milioane de cartele preplătite şi evident că nu poţi să retroactivezi. Însă e o decizie din luna august anul trecut, adoptată de CSAT”, a afirmat premierul.

El a ţinut să precizeze că nu este vorba de „interceptarea”, ci de „înregistrarea convorbirilor”, măsură pe care o susţine.

„Nu doar că o susţin. Eram în CSAT, dacă nu mă înşel, era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era preşedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria. Acolo, în Bulgaria, atentatorii au folosit cartele preplătite”, a spus premierul, adăugând că nu poate da mai multe detalii.

Acesta a afirmat că mai este de lucru la implementarea acestei decizii, proces care decurge mai dificil, ţinând cont de faptul că sunt peste zece milioane de cartele deja în folosinţă.

La 18 iulie 2012, o explozie s-a produs într-un autocar cu turişti israelieni în parcarea aeroportului internaţional din staţiunea bulgară Burgas, pe litoralul Mării Negre. În afara atacatorului, în atentat au mai murit şase persoane (cinci turişti israelieni şi un şofer bulgar), alte 30 fiind rănite.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.