Ponta: La câte promisiuni s-au făcut Republicii Moldova, ar fi fost mai bogată decât Qatarul

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că, dacă toate promisiunile de sprijin făcute Republicii Moldova ar fi fost materializate, statul vecin ar fi fost mai bogat decât Qatarul şi i-a îndemnat pe miniştri să trateze „serios” relaţia cu Chişinăul.

Afirmaţia premierului vine în contextul în care preşedintele Traian Băsescu efectuează miercuri o vizită la Chişinău, unde a promis că România va continua să acorde bani din grantul de 100 de milioane de euro anunţat în 2010.

„Mă gândeam ce bine este să fii preşedinte, că eşti generos pe banii altora. Se face gazoductul – mă rog, îl facem din banii noştri, burse se dau mai multe, tot din banii noştri. Păcat că Guvernul anterior nu a reuşit să facă nimic, nici să mărească numărul de vize, nici să facă gazoductul cu Republica Moldova. Eu vreau să vă rog pe toţi să trataţi într-un mod serios relaţia cu Republica Moldova. Am avut o întâlnire foarte bună cu premierul Leancă. Noi suntem cu treaba şi cu munca – şi premierul Leancă, şi eu. Vreau să vă rog pe toţi să sprijinim toate proiectele pe care le-am discutat”, a susţinut Victor Ponta.

El a amintit şi de necesitatea unor studii de fezabilitate pentru construirea de noi poduri peste Prut.

„Tot ce putem face pentru Republica Moldova vreau să facem nu din gură. Cred că, la câte declaraţii au avut în ultimii nouă ani, moldovenii erau mai bogaţi decât Qatarul. Vreau ca noi să facem şi lucruri serioase, în afară de declaraţii şi o să vă rog pe toţi să acordaţi atenţia maximă acestei relaţii”, a punctat şeful Guvernului de la Bucureşti.

La remarca sa că pe 27 august vor începe lucrările de construcţie la gazoductul Iaşi-Ungheni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a afirmat că la acea dată vor fi inaugurate lucrările la Ungheni, iar România le va demara mai devreme.

„Acum depăşiţi planul. Începem mai repede”, a punctat, în glumă, Ponta.

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a efectuat săptămâna trecută o vizită la Bucureşti, prilej cu care l-a invitat pe Victor Ponta la inaugurarea lucrărilor la acest proiect energetic.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.