Tribunalul Comercial Cluj a dispus anularea preavizelor de concediere a 145 de angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii

Tribunalul Comercial Cluj a dispus, miercuri, 17 iulie, anularea preavizelor de concediere colectivă a 145 de angajaţi de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

 Acţiunea în justiţie, în apărarea muncitorilor, a fost deschisă de Sindicatul „Industria Sârmei” de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Motu, a precizat, miercuri, că procedura de concediere colectivă a celor 140 de angajaţi este nelegală.

„Tribunalul Comercial a admis, în parte, solicitarea Sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere colectivă şi a preavizelor în cazul a 145 de angajaţi ai combinatului. S-a dispus anularea preavizelor iar procedura de concediere poate continua numai dacă se respectă prevederile legale. Actuala concediere colectivă nu a urmat paşii prevăzuţi de lege, a fost nelegală”, a explicat Flavius Motu.

Potrivit liderului Sindicatului „Industria Sârmei”, inginerul Ioan Pascu, decizia Tribunalului relevă că „sindicatul a avut dreptate când a contestat decizia de concediere”.

Inginerul Ioan Pascu şi-a manifestat bucuria că „o instanţă din România a judecat conform dreptului comunitar”.

„Este important că angajaţii Mechel Câmpia Turzii vor continua să lucreze mai departe în combinat”, a arătat Ioan Pascu.

Combinatul din Câmpia Turzii a intrat în insolvenţă în luna aprilie a acestui an, iar administratorul judiciar a decis, la începutul lunii iulie, să disponibilizeze 148 dintre cei 360 de angajaţi ai unităţii metalurgice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.