Un interviu de 1 milion de dolari: Kim Jong-un ar fi dispus să dialogheze cu media

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi dispus să acorde un interviu presei occidentale, cu ocazia marcării la 27 iulie a 60 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului din Coreea (1950-1953), însă interviul său are un preţ mare – în jur de 1 milion de dolari, relatează joi publicaţia sud-coreeană The Chosun Ilbo, citând o sursă bine informată.

Kim Jong-un va cere un onorariu uriaş dacă presa străină va dori să-l intervieveze cu această ocazie, a indicat sursa citată de ziarul amintit, menţionând că, la evenimentele dedicate armistiţiului dintre cele două Corei, Phenianul a invitat zeci de jurnalişti străini, între care de la Associated Press, BBC, Kyodo News etc.

Primii reprezentanţi ai presei occidentale sunt aşteptaţi în Coreea de Nord deja începând cu ziua de joi.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu un satelit spaţial la sfârşitul anului 2012 şi a efectuat un al treilea test nuclear la începutul acestui an, ceea ce a atras înăsprirea sancţiunilor comunităţii internaţionale împotriva sa. Pentru Phenian, toate acestea reprezintă realizări ce vor fi menţionate cu ocazia celebrării armistiţiului, care în partea de nord este numită „Ziua Victoriei”.

În anii ’50, încetarea ostilităţilor a fost parafată printr-un armistiţiu, dar nu a fost niciodată confirmată printr-un tratat de pace, astfel că teoretic cele două Corei se află în continuare în stare de război.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.