EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

2014 va fi anul filmelor biografice

Filmele biografice povestesc viaţa unor personalităţi care au marcat cursul istoriei. Dificultatea regizorului constă în a nu cădea în capcana, prea previzibilă, a unei naraţiuni lineare, plictisitoare pentru spectator. Hollywoodul a ajuns să fie maestru în arta realizării acestui tip de filme, adevărate mine de aur pentru studiourile care oferă anual pelicule biografice amatorilor genului, relatează huffingtonpost.fr.

Anul 2014 se anunţă bogat în astfel de filme, cu o reţetă eficientă: o figură emblematică cu o viaţă ieşită din comun şi un interpret pe măsura aşteptărilor ajung pentru a avea succes la public. Figurile regale sunt în centrul atenţiei, prin destinul tragic al celor mai mediatizate două prinţese din toate timpurile: Diana şi Grace de Monaco.

Primele imagini din filmul dedicat prinţesei Diana, regizat de Olivier Hirschbiegel, o prezintă pe Naomi Watts care îi seamănă neaşteptat de mult ‘prinţesei inimilor’. Filmul se concentrează pe doi ani din viaţa Dianei şi îndeosebi pe relaţia cu iubitul ei, doctorul Hasnat Khan (interpretat de Naveen Andrew), şi pe angajamentul ei umanitar.

După succesul înregistrat de filmul despre Edith Piaf în 2008, Olivier Dahan regizează unul despre Grace Kelly, prinţesă de Monaco. Personajul va fi interpretat de actriţa australiană Nicole Kidman, iar acţiunea se va concentra pe anul 1962, când Grace Kelly a făcut trecerea de la statutul de vedetă la Hollywood la cel de soţie a prinţului Rainier, interpretat de Tim Roth. Lansarea superproducţiei este prevăzută pe 29 ianuarie 2014.

Apărătorii drepturilor omului Nelson Mandela şi Martin Luther King vor avea şi ei filme biografice. Pelicula despre Mandela, regizată de Justin Chadwick, povesteşte viaţa militantului cu destin excepţional, de la copilărie, la lupta neîncetată pentru libertatea poporului său şi la învestitura ca preşedinte al Africii de Sud. Primul trailer al filmului este emoţionant, cu Idris Elba în rolul principal care rosteşte, din off, un discurs despre bătălia împotriva segregării: ‘Iubirea vine în mod natural din inima omului, dar ura se învaţă. Nu ne naştem urând pe cineva din cauza culorii pielii.’

Filmul despre Martin Luther King va fi regizat de Ava DuVernay. Titlul peliculei, ‘Selma’, aminteşte de marşul de protest care a marcat lupta pentru drepturi civile în Statele Unite şi care a început în oraşul Selma din Alabama. Povestea va insista pe rolul major al lui Martin Luther King în emanciparea populaţiilor afro-americane, încheie huffingtonpost.fr.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata