EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

ANRP a emis decizii de compensare în cazul a peste 12 milioane de puncte, declară premierul Ponta

0

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a emis decizii de compensare pentru 12.800.000 de puncte, a declarat vineri premierul Victor Ponta, care a menţionat că au fost constituite comisiile de inventariere a terenurilor, iar la nivel central au loc în mod constant întâlnirile Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor.

„Se emit titluri de despăgubire în continuare în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile în care s-a stabilit cuantumul despăgubirilor. Şi, evident, mai departe, Agenţia Domeniilor Statului urmează să pregătească situaţia terenurilor pentru ca deţinătorii de puncte să poată să intre în procedura de achiziţionare”, a spus primul-ministru, după o întâlnire cu preşedintele ANRP, George Băeşu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă mai sunt 80.000 de dosare în soluţionare.

„Au fost o mare parte soluţionate, însă 80.000 le-au găsit când au venit aici într-o formă în care erau aruncate prin arhive. Facem de asemenea eforturi cu cei de la ANRP şi cu Ministerul de Finanţe pentru a găsi sistemul de impozitare pentru cei care au încasat despăgubiri în sume foarte mari şi nu au plătit până acum niciun fel de taxe”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai precizat că a dorit să aibă o întâlnire cu conducerea ANRP pentru a vedea în ce măsură instituţia începe să facă ordine în „catastrofa numită restituiri”.

„Mi s-a reconfirmat faptul că legea 247 din 2005, probabil că este legea care a produs cel mai mare rău României de după 1989. Mii şi zeci de mii şi milioane de dosare, de cereri, fraude, birocraţie, corupţie, oameni plimbaţi cu documente. Uşor, uşor.. printr-un efort extraordinar – şi am venit să îi şi încurajez şi să le mulţumesc celor de la ANRP – se face puţin câte puţin ordine, se face ordine în dosare, se aşează lucrurile în direcţia normală, începe pregătirea pentru aplicarea legii pe care ne-am angajat răspunderea. Mai oprim o parte din fraudele vechi”, a spus el.

Victor Ponta a menţionat că doreşte să fie informat în mod constant asupra progreselor realizate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.