Compania americană KBR confirmă că i-a fost atribuit contractul pentru construirea sistemului antirachetă de la Deveselu

Compania americană KBT a confirmat joi că i-a fost atribuit un contract de 134 de milioane de dolari de către divizia europeană a Corpul de Ingineri al Armatei americane pentru a construi, la baza aeriană de la Deveselu, în România, facilităţile necesare pentru a sprijini primul sistem de apărare aeriană antirachetă la sol din Europa, relatează Business Wire.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore va avea o contribuţie substanţială în a oferi protecţie pentru teritoriile europene ale NATO, inclusiv România, adaugă sursa citată. Aceasta va fi prima instalaţie operaţională Aegis Ashore, care este o variantă la sol a sistemului de apărare antirachetă de pe navele Marinei americane.

Conform contractului, KBR va reloca o structură de comandă de patru etaje pentru radar de pe Coasta de Est a Statelor Unite în România. KBR va construi în România toate facilităţile şi întreaga infrastructură necesară pentru a sprijini sistemul de apărare, inclusiv drumuri, clădiri auxiliare, facilităţi de comunicaţii şi securitate şi alte utilităţi.

„Această atribuire demonstrează puternicele capacităţi tehnice şi de management de proiect ale KBR, precum şi istoricul nostru dovedit în a executa proiecte extinse şi provocatoare din punct de vedere tehnic în întreaga lume”, a spus Andy Summers, preşedintele grupului KBR Infrastructure, Government and Power. „KBR este onorată că a fost selectată pentru a oferi sprijin pentru servicii vitale ale Departamentului Apărării al SUA şi suntem nerăbdători să finalizăm cu succes şi în siguranţă acest proiect”, a adăugat el.

Pentagonul a anunţat la 10 iulie că firma Kellogg Brown & Root Services Inc. (KBR) a câştigat licitaţia pentru construirea sistemului de apărare antirachetă la baza de la Deveselu (judeţul Olt), unde urmează să fie amplasaţi interceptori de tip SM-3.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.