Corina Creţu (PSD): Un nou acord preventiv cu FMI nu va presupune sacrificii pentru români

Corina Creţu, vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, subliniază că noul acord pe care România doreşte să-l încheie cu FMI va fi unul de tip preventiv, ceea ce înseamnă că nu vor fi folosiţi bani de la Fond şi că nu vor mai exista tăieri, disponibilizări sau alte sacrificii pentru români.

„Noul acord de tip preventiv pe care România doreşte să-l încheie cu FMI va fi unul fără tăieri, fără sacrificii pentru români, fără disponibilizări, rolul acestuia fiind de consolidare economică şi de a asigura credibilitate României în faţa partenerilor externi. Vorbim despre un acord care să aducă o garanţie a sănătăţii finanţelor româneşti. Mai mult decât atât, nu vom fi nevoiţi să folosim niciun dolar de la FMI, din moment ce România, în prezent, beneficiază pe pieţele private de cele mai mici dobânzi din istoria sa post-decembristă”, afirmă Corina Creţu într-un comunicat de presă remis joi .

Europarlamentarul PSD susţine că un acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional va permite apariţia de noi locuri de muncă în România.

„Prin stabilitatea pe care o oferă României, un astfel de acord ne va ajuta inclusiv să continuăm campania de atragere de noi investitori şi să creăm locuri de muncă. Pentru a avea în continuare premisele apariţiei unor noi locuri de muncă în România, trebuie să luăm toate măsurile pentru a ne asigura credibilitatea în faţa partenerilor externi, iar acordul preventiv cu FMI este un pas indispensabil în acest sens’, consideră Corina Creţu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.